Neohodnoceno
Kolumbie Tolima sugarcane proces Decaf - Pražená káva zrnková 100% Arabica
I bez kofeinu může chutnat. V tomhle případě po čokoládě, kterou vyvažuje sladký třtinový cukr a svěží zelené jablko.
Kategorie: | Káva |
---|
Špatně snášíte kofein nebo vám lékař doporučil jeho omezení, například z důvodu těhotenství? Vyzkoušejte zrnkovou bezkofeinovou kávu.
Chuť | Čokoláda, třtinový cukr, zelené jablko |
Druh | 100% Arabica |
Stupeň pražení | 3 - Středně intenzivní |
Země původu | Kolumbie káva |
Metoda zpracování | Washed /Sugarcane decaf proces |
Odrůda kávy | Caturra, Castillo |
Nadmořská výška | 1800m |
Jak probíhá Sugarcane proces?
Tento proces je 100% nechemický a jeho obrovskou výhodou je to, že si káva zachová své přirozené chutě a vůně, jako je tomu u běžně zpracovaných káv.
- Zelené nepražené kávové zrna se vytřídí a připraví ke zpracování.
- Káva je před dekofeinací po dobu 30 minut v horké páře.
- Nízkotlaký proces napařování otevřel póry kávy a umožnil tak extrakci kofeinu.
- Káva se přemístí do roztoku vody a ethylacetátu (E.A.), přirozeně se vyskytující sloučeniny a rozpouštědla získaného fermentací cukrové třtiny.
- Zelená káva je ponořena do rozpouštědla, které se přirozeně váže na soli chlorogenových kyselin v kávě, což umožňuje extrakci kofeinu.
- Jakmile je káva nasycena, nádrž se vypustí a přidá se čerstvý roztok. To pokračuje asi 8 hodin.
- Po extrakci posledního kofeinu se káva vyjme z roztoku a připraví se na další vaření v páře. Konečné nízkotlaké napařování odstraní zbývající stopy E.A
- Káva bez kofeinu se poté vysuší, fyzicky vyleští, aby byla zajištěna čistota, a zabalí se pro export.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář