Neohodnoceno

Kolumbie Tolima sugarcane proces Decaf - Pražená káva zrnková 100% Arabica

I bez kofeinu může chutnat. V tomhle případě po čokoládě, kterou vyvažuje sladký třtinový cukr a svěží zelené jablko

Skladem (3 ks)
Kód: 244
Značka: COFFEESPOT
199 Kč
Kategorie: Káva

Špatně snášíte kofein nebo vám lékař doporučil jeho omezení, například z důvodu těhotenství? Vyzkoušejte zrnkovou bezkofeinovou kávu.

 

Chuť Čokoláda, třtinový cukr, zelené jablko
Druh 100% Arabica
Stupeň pražení 3 - Středně intenzivní Stupeň praženíStupeň praženíStupeň praženíStupeň praženíStupeň pražení
Země původu Kolumbie káva
Metoda zpracování Washed /Sugarcane decaf proces
Odrůda kávy Caturra, Castillo
Nadmořská výška 1800m

Jak probíhá Sugarcane proces?

Tento proces je 100% nechemický a jeho obrovskou výhodou je to, že si káva zachová své přirozené chutě a vůně, jako je tomu u běžně zpracovaných káv.

  • Zelené nepražené kávové zrna se vytřídí a připraví ke zpracování.
  • Káva je před dekofeinací po dobu 30 minut v horké páře.
  • Nízkotlaký proces napařování otevřel póry kávy a umožnil tak extrakci kofeinu.
  • Káva se přemístí do roztoku vody a ethylacetátu (E.A.), přirozeně se vyskytující sloučeniny a rozpouštědla získaného fermentací cukrové třtiny.
  • Zelená káva je ponořena do rozpouštědla, které se přirozeně váže na soli chlorogenových kyselin v kávě, což umožňuje extrakci kofeinu.
  • Jakmile je káva nasycena, nádrž se vypustí a přidá se čerstvý roztok. To pokračuje asi 8 hodin.
  • Po extrakci posledního kofeinu se káva vyjme z roztoku a připraví se na další vaření v páře. Konečné nízkotlaké napařování odstraní zbývající stopy E.A
  • Káva bez kofeinu se poté vysuší, fyzicky vyleští, aby byla zajištěna čistota, a zabalí se pro export.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: